US Audio MartUS Audio Mart
It is currently Sat Nov 17, 2018 8:47 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Mar 12, 2018 4:59 am 
Offline

Joined: Sat Nov 14, 2015 8:03 am
Posts: 13
Location: Bossier City, LA, US
Bought a used Jaton Operetts RC2000s preamp off USAUDIOMART and got it late Friday eve. Powered it up but only for a few minutes. Next day I powered it back up to play some more. I noticed it sounded different through my mains it sounded like it was playing a live dsp mode(this pre has no DSP modes). the vocals were thin and not as full like part of the frequency was missing.

I continued to play it and make adjustments , it was weird because the sub seemed to not come on until I got higher in volume.

so I got the sub working and listened to about 6 minutes of songs at around -25 on volume( it starts at -85)

I go to turn it down with the remote and as I hit -80 the subs suddenly started blasting away like it was at 3/4 volume but the main speakers were dead quiet. I turned the volume back up and the mains remained silent and the subs were still blasting so I shut off my amp and the preamp.

I powered it back on about 30 minutes later after I contacted the seller and it was still doing the same thing.


I cant find any website for JATON that works . I did read in one of the reviews that the early model preamps had some sort of volume issue that was fixed by firmware.

the pre sounded great for the time it worked but it was glitchy with the sub output the entire time and then with unit at near zero on volume there should have been no sound but sub was going to town.

seller was very hard to work with and I am sending it back. does anyone have any lead or info for JATON or any experience with this preamp?

advice on what to do about seller? I took a couple videos of it doing its own thing but havnt heard from him since I sent them


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Apr 25, 2018 3:05 pm 
Offline

Joined: Sat Nov 14, 2015 8:03 am
Posts: 13
Location: Bossier City, LA, US
I sent it back and seller refunded me. and never said anything again,.

I noticed it for sale again here and no mention of the issues .

I hope the new buyer sees this and contacts me if he has any issues. it had some sort of sound /volume/ channel issues. its possible it was my setup but seeing how I have ran a dozen other preamps with no issues I doubt it.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group